Alexander Bobkin

Alexander Bobkin

De Russische kunstenaar Alexander Bobkin is geboren op 17 mei 1952 in het Novokoeznjetsk, Siberië.
Hij studeert in 1972 af aan de kunstacademie in Jaroslavl, ten noordoosten van Moskou in de richting van de grafische kunst. Kort daarna, in 1976, treedt hij toe tot de kunstenaarsvereniging USSR Sojoez Choedozjnjikov SSSR. In 1986 ontvangt hij de onderscheiding Premieje Molodost Koezbas (Laureaat Jeugd Koezbas).
Na zijn terugkeer naar zijn geboortestad verwerft de kunstenaar Alexander Bobkin faam met zijn prijswinnende etsen. Dat levert hem niet alleen een bescheiden bron van inkomsten op, maar ook veel bekendheid in de voormalige Sovjet-Unie. Hierdoor worden de schilderijen van Alexander Bobkin ook in het buitenland geëxposeerd.
Internationale kunstenaar Alexander Bobkin
Na veel moeite krijgt Alexander Bobkin de kans om een van zijn internationale exposities bij te wonen. Hij krijgt een visum om een tentoonstelling van zijn werk in Londen te bezoeken. Om in Londen te komen, maakt hij een tussenstop in Nederland – een stop die onbedoeld het begin van zijn verblijf in Nederland aankondigt.
Schilderijen van Alexander Bobkin in Nederland
De eerste expositie met de schilderijen van Alexander Bobkin in Nederland wordt in 1991 georganiseerd door Delta Art Gallery te Nijmegen. In de jaren daarop heeft hij meermaals bij Delta Art Gallery geëxposeerd. Iedere keer zijn de bezoekers enthousiast over zijn werk. De schilderijen van Bobkin hebben niet alleen een esthetische ,maar vooral ook een mystieke waarde, die tot de verbeelding van de beschouwer spreekt. Droomwerelden, mythen, figuren, dieren; Bobkin kent geen grenzen. Hij bedenkt niets, hij ziet alles en wel in verschillende percepties. Bobkin creëert in zijn werken een verbeeldingswereld die losstaat van bekende dingen en begrippen. Zo ontstaat het avontuur van de ontdekking. Dat ziet u ook, mits u kijkt!
Diverse werken van Bobkin
Om de veelzijdigheid van de verschillende werkelijkheden bij elkaar te brengen, gebruikt Bobkin verschillende materialen en technieken. De werken van Bobkin in olieverf springen duidelijk in het oog, zowel op doek als op papier. Hij gebruikt gemengde technieken in zijn schilderijen, waarbij onder andere krijt, houtskool en potlood doorwerken in de verf. Telkens versterkt het kleurgebruik de kracht van de figuren en de sfeer van de voorstelling.

Schilderijen van Alexander Bobkin bij ons in huis dateren van ca. 1989 tot 1999.

Filters

Showing 1–12 of 61 results

Filter op prijs

1-12 of 61 products